Hoe pak je dat nu aan, een interieur MakeOver?
Met een doordacht plan kom je niet snel voor verrassingen te staan en weet je op voorhand hoe het er uit gaat zien…
Mijn opdrachtgevers vonden het tijd om ook de logeerkamer eens onder handen te nemen. We zijn te werk gegaan volgens een stappenplan en op deze manier kregen zijn stapje voor stapje zicht op hoe het zou gaan worden…
Stap 1. is altijd bepalen van sfeer en stijl voor de ruimte. Ik ben graag wat meer concreet omtrent de stijl die ik voor ogen heb voor mijn opdrachtgevers en minder conceptueel….Wat you see is…what you get….ennuh in dit stadium al rekening houden met het het te besteden budget is erg verstandig…
Stap 2. Weet wat de mogelijkheden zijn qua indeling en kies de voor jou beste indeling van de meubels. Zo weet je ook welke afmetingen een bepaald meubelstuk mag hebben..
Soms is het niet nodig om een plattegrond uit te tekenen. In het geval van een slaapkamer zijn er meestal beperkte opties. In dit geval was het bed aanwezig en kon het ook echt maar op één plaats staan…
Stap 3. Een overzicht van aan te schaffen meubels en materialen geeft je gelijk inzicht of het allemaal bij elkaar past.
Omdat mijn opdrachtgevers de bestaande witte nachtkastjes en de raambekleding wilden behouden, hebben we dus toch geen houten meubels toegevoegd…
Stap 4. Kies bijpassende kleuren voor de wanden, deuren, kozijnen en plafond en misschien zelfs wel een mooi behang…
In dit geval was de kleur van de deuren en kozijnen al bepaald (Ral 9001 crème wit) en zou niet veranderen…
Stap5. Ben je content met het beoogde plaatje? Dan kan de restyling beginnen. Hoe beter de voorbereiding en planning hoe korter het tijdspsad van de realisatie is…
Stap 6. Vergeet de finishing touch styling niet! Juist de aankleding van een ruimte maakt het verschil in sfeer. Het is met recht het puntje op de spreekwoordelijke i. Nu kan het genieten beginnen…
Het resultaat:
Recente reacties