Accentueel

MakeOver: van schuur tot woning

23 september 2019

MakeOver: van schuur tot woning

Op dit moment is de verbouwing nog in volle gang maar ik wilde jullie de plannen voor deze bijzonder leuke verbouwing niet onthouden.

Situatie: een oud bakhuisje, in een grote schuur welke verbouwd gaat worden tot levensloopbestendige woning zodat Janny en haar man hier kunnen gaan wonen en hun ‘oude’ dag heerlijk kunnen doorbrengen op hun vertrouwde stekje in Sint-Michielsgestel terwijl haar dochter in de ouderlijke woning trekt.

Accent in Huis heeft op basis van hun wensen meerdere indelingsvarianten voor hen gemaakt. De definitieve versie deel ik graag met jullie.

Ze wilden graag een energieneutrale woning met voordeur met entree en toilet, woonkeuken met bijkeuken/pantry, woonkamer met eethoek en twee TV-hoeken (1 kleintje), een ruime slaapkamer met badkamer. De ruimte boven m.n. te gebruiken als technische ruimte, wellicht nog een logeerkamer en werkkamer voor Janny…

Het oude bakhuis wordt de nieuwe keuken met verbinding naar een pantry en naar de woonkamer.
De voordeur komt in de zijgevel, waardoor het vooraanzicht van de schuur vanaf de straat intact blijft.
In de L-vormige woonkamer komt een royale TV-zithoek, 6 persoons eettafel en een extra klein TV-hoekje.
In de slaapvleugel komt een ruime slaapkamer met kastenwand, een badkamer met dubbele wastafel en ruime
douche, apart toilet en witgoedruimte voor wasmachine en droogtrommel. Door het dak bij de verspringing
van de schuur door te trekken creëren we een overkapping met een heerlijk terras gericht op het zuiden.

Woonkamer met zicht op openslaande tuindeuren, haldeur en keukendeur

Keuken met zicht op authentieke bakoven, woonkamer deur en pantry deur.

Slaapkamer met kastenwand en doorgang naar badkamer. Hier bevinden zich vervolgens twee deuren.
Eén deur naar het af te sluiten toilet en de witgoedruimte.

Heel bewust een vide gecreëerd zodat de mooie dakbalken in beeld blijven. Overloop is puur functioneel
als toegang tot de technische ruimte en werk/logeerkamer.

Reageer

Woonkamer MakeOver Valkenswaard

20 september 2019
MakeOver Valkenswaard

In september 2018 heb ik Kees en Jacqueline een interieuradvies gegeven voor hun woonkamer.
Het duurde even voor ze een geschikte aannemer gevonden hadden maar gaandeweg 2019 heeft hun woonkamer en keuken een ware metamorfose ondergaan.
Een nieuwe vloer, nieuwe keuken, nieuwe kleurenplan, nieuwe meubels, raambekleding, verlichting en accessoires.

Uitdaging hier was met name een goede indeling te creëren met een betere TV-hoek en te werken met de bestaande bruine ‘roest/cognac’kleur van de kozijnen. Niet omdat ze dat nu persé mooi vonden (eigenlijk liever niet), maar omdat de kozijnen bij het aangezicht van de woning horen en schilderen eigenlijk geen optie is. Tevens een grote wens (eigenlijk een must) om de piano terug te laten komen evenals hun bijzondere designstoel (rode stoel in de voorfoto’s, zwarte stoel in eindresultaat, ja verven van leder is dus ook een optie bij een bestaand meubel)…
Voor mij was dit een erg leuk project met ontzettend leuk contact met de opdrachtgevers met een eindresultaat waar ik en zij zeer trots op zijn. Dank jullie wel voor jullie lovende referentie en dat ik het resultaat op mijn website mag delen!
Accent in Huis_Zithoek na

accent in Huis_Eethoek - keuken na

Referentie:

Wij worstelden al geruime tijd met een goede indeling van onze woonkamer (L-kamer).

Onze woonwens was, het L-gedeelte met gashaard meer te betrekken bij het zitgedeelte en tevens het lange, smallere gedeelte van de woonkamer optisch breder te laten lijken met een betere doorkijk naar buiten vanuit het zitgedeelte.

Verder hadden wij behoefte aan kleuradvies, aangezien de kleur op onze raamkozijnen en schuifpuien in de woonkamer nogal dominant aanwezig is (roestbruin/cognac). Van goede vrienden kregen wij de tip om Conny eens te benaderen en wij zijn zeer enthousiast over het eindresultaat!

Zij gaf ons de tip dat je niet altijd de kleur op de kozijnen hoeft te veranderen, maar er juist ook mee kunt spélen, wat uiteindelijk resulteerde in een prachtig, zeer warm resultaat!

Conny gaf zeer goed en verrassend advies over indeling, stijl en kleurgebruik, waarbij ze steeds onze smaak en woonwensen in de gaten hield. Wij hebben haar adviezen zowat geheel opgevolgd en zijn heel blij met het eindresultaat en krijgen veel lovende kritieken!

Conny, hartelijk dank voor jouw professionele maar ook heel persoonlijke begeleiding, we bevelen je bij iedereen aan!

Warme groet en tot ziens,

Jacqueline en Kees Kokken, Valkenswaard

 

(meer…)

Reageer

Fijne vakantie!

19 juli 2019

Ook wij gaan onze batterij weer opladen en de komende weekjes genieten van een welverdiende vakantie.
Vanaf maandag 12 augustus staan we weer graag voor u klaar.
Fijne vakantie!
😎😀☀️

Reageer

MakeOver Son&Breugel

9 april 2019
MakeOver woonkamer Son&Breugel

In november 2018 heb ik Rob en Peggy geholpen met bepalen van de nieuwe stijl, indeling en kleurgebruik voor hun woonkamer. Ze zijn voortvarend te werk gegaan en begin april was eindelijk het laatste nieuwe meubelstuk, de nieuwe bank, gearriveerd. Met trots hebben ze het resultaat van hun inspanningen met mij gedeeld. Met name Peggy vond het heel spannend om überhaupt kleur in het interieur toe te passen. Er was wat overredingskracht voor nodig, maar ik ben superblij dat ze het aangedurfd heeft om de blauwe tint #HistorSprankelend op de lange wand toe te passen en #HistorSchelp op de overige wanden. Dit in combinatie met de houten achterwand bij de eethoek en de mooie stoere meubels zorgen voor een ware metamorfose… Goed gedaan Rob en Peggy! Dank jullie wel voor de foto’s. Jullie mogen trots zijn op het resultaat!

 

Reageer

Indelingsadvies van stal naar kantoor

20 januari 2019
Van stal naar kantoor

Sylvia en Michel hebben een ontzettend leuke uitdaging. Een mooie oude stal verbouwen tot kantoor aan huis. Omdat ze zelf niet helemaal uit de nieuwe indeling komen hebben ze Accent in Huis gevraagd mee te denken over de indeling.
Hun wensenlijstje:

  • creëren van een entree met wachtruimte en toilet
  • een grote werkruimte met werkplek voor min. 2 personen die tevens dienst kan doen als lesruimte
  • flexibel af te sluiten van 2e werkruimte zijnde spreekruimte voor coaching 1 op 1
  • kleine extra werkplek voor spreekruimte
  • keukenfaciliteiten (koffiecorner, koelkastje)
  • Stoere landelijk industriële stijl qua inrichting

De hoogte van de borstwering en plaatsbepaling ramen, entreedeur en dubbele buitendeuren zijn vaste gegevens. Vanwege de wens voor 3 functies (2x kantoorruimte en 1x keukenfaciliteiten) in de beschikbare werkruimte heb ik gekozen om de keukenfaciliteiten als koffiecorner en koelkast feitelijk in te bouwen en weg te werken achter dichte kastdeuren. Op deze manier heb je namelijk niet het gevoel te werken in de ‘keuken’ maar creëer je twee prettige werkruimtes die middels schuifdeuren flexibel af te sluiten zijn. Heel veel succes Michel en Sylvia met de realisatie van dit project. Zodra het klaar is kom ik graag een keer kijken!

Reageer

Referentie MakeOver Heeze

31 oktober 2018

Tijd voor een ander interieur!

Gewaagd, gedurfd, maar vooral één geheel. Hoe pakken we dat aan?

Zoeken op internet en daar kwamen we “Accent in Huis” tegen, een stijl die ons meteen aansprak.
Conny kwam naar ons toe om ons te helpen met de basis. Het ontwerp wat ze maakte, was precies wat we bedoelde.

En nu aan de slag!
We hebben de adviezen grotendeels allemaal zelf uitgevoerd.
Trots zijn we op wat we bereikt hebben met onze huiskamer en zeer blij dat we Conny in de arm genomen hebben.

We hebben Conny ook al geadviseerd bij een vriendin van ons en ook daar gaat Conny aan de slag.

Geweldig, nogmaals kei bedankt Conny!

Joost en Petra, Heeze

Dank jullie wel Joost en Petra, voor deze mooie woorden. Ik heb jullie met heel veel plezier geholpen. Complimenten voor de manier waarop jullie het hebben gerealiseerd. Het is erg mooi geworden!!

Reageer

MakeOver woonkamer Heeze

MakeOver woonkamer Heeze

In februari 2018 hadden Joost en Petra uit Heeze de wens om hun hele interieur te veranderen. Tijdens een adviessessie heb ik hen geholpen bij het bepalen van een nieuwe indeling, een kleurenplan passend bij de nieuwe meer stoer en industriële woonstijl en tips gegeven voor de inrichting (meubels en raambekleding). Vorige week heb ik het resultaat mogen bewonderen. Ze hebben mijn advies grotendeels gevolgd op enkele puntjes na (o.a. plaatsing TV en kastgrootte), maar het resultaat mag er zijn! Ik vind het superleuk dat ze praktisch alle details uit het advies zoals roestverf op de haard, de oude Egyptische deuren, de stoere eettafel en eetkamerbank, het kleurenplan, barretje bij de keuken en het wandmeubel in de zithoek, overgenomen hebben en er stapje voor stapje iets eigens van gemaakt hebben. Het verschil met de ‘voor’situatie is groot, met recht een complete MakeOver te noemen! Hier wordt een mens toch blij van!

Reageer

Inrichting voor verkoop luxe appartement Sint-Oedenrode

17 juli 2018
Inrichting voor verkoop luxe appartement Sint-Oedenrode

Vlak voor de vakantie nog een prachtig appartement ingericht voor verkoop in hartje Sint-Oedenrode met prachtig uitzicht op de Markt. Een heerlijke plek om te wonen met een enorm groot dakterras en ruime garage. Wij zijn blij met het fraaie resultaat!

Reageer

koffie en tulpen kranten